Proizveli 3,2 miliona tona

Bez autora
Feb 13 2011

Kombinat aluminijuma Podgorica je, za 40 godina postojanja, proizveo 3,2 miliona tona aluminijuma i 6,8 miliona tona glinice. Osnovni zadatak im je da ostanu u ovakvim ekonomskim prilikama konkurentan proizvođač aluminijuma. Plan je da u narednih 40 godina kompanija ide uzdignute glave. Cilj je da postanu lider na tržištu aluminijuma kako na Balkanu, tako i u Evropi. KAP ekonomska kriza nije oslabila, već samo ojačala. Posljednje dvije godine predstavljale su pravi ispit za sve njih, ali su izdržali i preživjeli u ovoj, ni malo lakoj ekonomskoj situaciji. Kombinat je jako bitan za crnogorsku ekonomiju i mora da postane osnova za razvoj.

Proizveli 3,2 miliona tonaKombinat aluminijuma Podgorica je, za 40 godina postojanja, proizveo 3,2 miliona tona aluminijuma i 6,8 miliona tona glinice, saopštio je izvršni direktor fabrike, Leonid Krilov.

„Naš osnovni zadatak je da ostanemo u ovakvim ekonomskim prilikama konkurentan proizvođač aluminijuma", rekao je Krilov na proslavi 40 godina postojanja KAP-a.

Predsjednik Odbora direktora KAP-a Vjačeslav Krilov, uvjeren je da će i narednih 40 godina kompanija ići uzdignute glave.

„Nadam se da ćemo postati lider na tržištu aluminijuma kako na Balkanu, tako i u Evropi" kazao je Krilov.

On je poručio da KAP ekonomska kriza nije oslabila, već samo ojačala.

„Posljednje dvije godine predstavljale su pravi ispit za sve nas, ali smo izdržali i preživjeli u ovoj, ni malo lakoj ekonomskoj situaciji", naveo je juče Krilov.

On je poručio da je Kombinat jako bitan za crnogorsku ekonomiju i mora da postane osnova za razvoj.

"Pred KAP-om je otvaranje Prerade i Kovačnice, kao i drugih segmenata tržišta koji su ojačani nakon krize. Ovo je doba kada su radnici, kao i Kombinat, puni snage i energije i bogati iskustvom stečenim tokom svih ovih godina", rekao je Krilov.

KAP je nagradio 20 zaposlenih iz više organizacionih cijelina koji su u toku prošle godine postigli zapažene rezultate.

Nagrađeni su i najbolji menadžeri na osnovu kriterijuma više od 890 dana bez povrede radnika, najvećeg broja instrukcija, uštede goriva, smanjenoj količini šljake, ostvarenog asortimana kvaliteta proizvoda i produktivnosti.

Za najboljeg menadžera proglašen je upravnik Livnice Dragan Mijović.

Nagrade su primili i Društvo za dobrovoljno davanje krvi KAP-a, Kulturno umjetničko društvo Aluminijum, kao i najbolji sportisti na takmičenju organizovanom povodom proslave dana fabrike.

Posebne nagrade dodijeljene su djeci radnika za najbolji crtež na temu Moj tata radi u KAP-u.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik